az öntözőrendszerekről

Napjainkra jellemző rohanó életvitel mellett, igazán kevés idő jut a kert megfelelő ápolására, dísznövényeink és a gyep gondozására és az egyik időigényes, fő feladatra, az öntözésre.
Ha nincs…

Napjainkra jellemző rohanó életvitel mellett, igazán kevés idő jut a kert megfelelő ápolására, dísznövényeink és a gyep gondozására és az egyik időigényes, fő feladatra, az öntözésre.

Igen, a megfelelő öntözés, mint időben, mint mennyiségben nagyon fontos az igazán ápolt kertünk számára.

Időigényes, mert a megfelelő mennyiségű víz kijuttatásához sokat kell a slaggal ácsorognunk a növényeink között, vagy a gyepet öntözve, esetleg valamilyen locsolótömlőre csatlakoztatható öntözőberendezést pakoljuk ide-oda, ami a fűnyírásakor rendszerint útban van és a tömlő is nyomot hagy a fűben. Nem igazán szerencsés megoldások.

Sok időt elvesz a pihenésünkből, vagy a növények között eltöltött időből, ráadásul nem juttatjuk ki a területre a megfelelő mennyiségű vizet és/vagy nem jó eloszlásban, időben.

Ezért növényeink nem fejlődnek rendesen, gyepünk foltos, gyomos lehet, vagy a túlöntözéstől rothadásnak is indulhat, utóbbi esetben a víz elpocsékolása is drága mulatság.

Mit nyújt…

Az automata öntözőrendszerek ma már kedvező ár/érték arányukkal igazán elérhetőek és rövid idő alatt beépíthetőek.

  • A professzionális rendszerek a házi kiskertektől a sportpályákig széles körben használhatjuk.
  • Optimálisan juttatja el a vizet a különböző vízigényű növényekhez.
  • Precíz és egyenletes öntözés biztosítható, nincs víz sokk.
  • Kényelmet és időmegtakarítást eredményez, vízdíjat, áramot takaríthatunk meg.

Nyáron a napi munkából hazatérve egy egészségesen zöld, üde kert látványa fogadja, és nem kell estig locsolni a kertet, hogy ilyen szép legyen!

Az időtakarékosság másképp is megnyilvánul: az elültetett cserjék öntözőrendszer használata mellett 1,5-2 x gyorsabban fejlődnek, ezáltal a kert hamarabb beáll. Mivel a cserjék gyorsabban nőnek, kisebb ültetési méret is elegendő lehet, amivel pénzmegtakarítás érhető el.

Nem kell aggódnia a nyaralás alatt sem, hogy kiszárad a kertje. Nem kell nehezen viszonozható szívességet kérni, vagy valakinek fizetni, mert a rendszer – automata vezérlés esetén – a nyaralás ideje alatt is folyamatosan öntözi az Ön kertjét!

Nincs gond többé a nyári szárazság idején a nappali időszakra elrendelt vízkorlátozó intézkedésekkel, mert éjszaka is tudunk öntözni.

Nem lesznek kellemetlen percei, amikor a vízszámlát meglátva rájön, hogy az éjszakánként ottfelejtett „bólogatós” öntözőfej milyen sokat is tud fogyasztani.

A legtöbb kerttulajdonos véleménye szerint az elültetett növények lényegesen látványosabban gyorsabban fejlődnek az öntözőrendszer kiépítése után, mint előtte.

Tehát egy öntözőrendszer célja, hogy a növények, a gyep megkapják a szükséges csapadékmennyiséget, kiegészítve a természetes forrásokat. Egy megfelelően megtervezett és szakszerűen telepített öntözőrendszerrel, időt, pénzt spórolhatunk és örömünket lelhetjük kertünkben.

Öntözőrendszerek teljes kínálata itt!